Interview met Fraukje Schrijen-Hammecher

De EvE Foundation begint bijna in Maastricht, nadat we onlangs de coaches van EvE Utrecht voorstelden is het nu ook tijd om de coaches van Maastricht voor te stellen. Vandaag de eer aan Fraukje Schrijen-Hammecher.

Wie ben je?

Wie ben je ? is één van de meest lastige vragen die je als mens gesteld kunt krijgen. Ik ben vooral een medemens in mijn contact met jongeren. Wat ik oprecht voel is dat, doordat ik ouder ben het echt niet beter weet. Waardoor ik vanuit die rol met openheid en nieuwsgierigheid het contact aanga met de ander. Ik hou erg van reizen, dieren en lachen.

Humor en eerlijkheid zijn belangrijke onderdelen in mijn leven. Ik geloof erin dat je samen sterker bent en ook recht hebt op het vertrouwen dat je veel alleen kunt oppakken.

Hoe ben je met de EvE Foundation in contact gekomen?

Doordat ik reeds rouwbegeleider ben geworden op het MBO, gaven veel mensen mij aan dat de EVE foundation mooie dingen doet voor jongeren. Zo kwam ik in contact en woonde ik een prachtige lezing bij, het klikte meteen. Zo kreeg ik de vraag het vorm te geven als één van de twee begeleiders in Maastricht.

Wat doe je voor de EvE Foundation?

Ik ben rouwbegeleider van de EVEfoundation in Maastricht. Mijn rol samen met Anita is zorgen dat de bijeenkomsten worden begeleid en er een leuk en een mooi programma is voor de jongeren.

Wat raakt je het meest als je denkt aan het werk van de EvE Foundation?

Dat we jongeren op een warme manier met elkaar in contact brengen. Jongeren trekken het liefst met leeftijdsgenoten op en daarbij vind ik het mooi dat de EVEfoundation ruimte heeft voor gezelligheid, een funfactor, betrokkenheid van de groep, samen leren over rouw en ook masterclasses waarin je leert om te gaan met lastigheden en het benutten van je talenten.

En waarom wil je dat doen?

Ik ben dol op jongeren. Vind samenwerken met hen fijn, inspirerend en leuk.

Ik denk dat het goed is om bij te dragen aan elkaar te steunen in een moeilijke fase in het leven. Rouw is normaal gedrag van gezonde mensen die iemand verliezen.

Wat is je persoonlijke slogan?

De mooist vaardigheid die je kunt leren is een goede vriend van jezelf te worden

Fraukje Schrijen-Hammecher

Coach & begeleider EvE Maastricht

Interview door

Saar Kroon