Het verlies blijft

Het verlies blijft 

Het verlies van een ouder is een traumatische gebeurtenis in ieders leven. Als EvE Foundation hebben we kort na oprichting heel onverwacht afscheid moeten nemen van een van onze ‘founding fathers’. Vandaag is het inmiddels al weer 2 jaar geleden dat Meino Zandwijk plotsklaps overleed. 
Niet alleen een goede vriend van Peter en Nancy, maar ook een gedreven amabel mens die de wereld beter voor ons allemaal achter wilde laten. Als onze eerste voorzitter heeft hij aan de wieg gestaan van de EvE Foundation om mede de wens van Peter gestalte te geven.
 
Nu 2 jaar later zou hij trots geweest zijn op wat we bereikt hebben. Groepen in 6 steden in Nederland. Meer dan 75 kinderen kunnen helpen. Groei naar nog eens twee steden in de komende jaren en in veel steden inmiddels vervolggroepen. Kortom, de behoefte aan ons werk is groot en blijft groeien. Het zijn voor ons de mooie ‘wikkelingen’ om dat stekelige ding dat het verdriet rondom het verliezen van Meino nu eenmaal is en blijft. De stekels gaan niet weg maar het wordt letterlijk draagbaar.
Er zijn de afgelopen jaren dan ook weinig dagen in de EvE Foundation voorbij gegaan dat we niet aan Meino dachten. Vandaag pakken we dat stekelige verdriet nogmaals heel goed vast en denken aan hem, zijn energie, zijn levenslust en zijn drive om dingen tot stand te brengen. In gedachten zijn we bij Nicoline en kinderen op deze Meino dag.
ndati
Rene va