Meino Zandwijk (9 mei 1959 – 8 juni 2021)

Meino Zandwijk (9 mei 1959 – 8 juni 2021)

 

Afgelopen dinsdag ontvingen wij het ongelofelijke bericht dat Meino Zandwijk de voorzitter van de EvE Foundation, plotseling is overleden.

Maandag was onze laatste bestuursvergadering. Wit overhemd, bruin gezicht en ontspannen ogend na een periode in Spanje om bij de geboorte van zijn kleinkind te zijn. Klaar voor de bestuursvergadering van de EvE Foundation, een initiatief dat hij heeft neergezet na de dood van zijn vriend Peter Boef. Het idee om jongeren te helpen die één of beide ouders zijn verloren, is door hem omarmd.

Als je mee wilde doen stak hij zijn hand uit; velen hebben zijn hand gepakt. Samen hebben we inmiddels tientallen jongeren actief begeleid om het verlies van een ouder te helpen dragen. Meino was onmiskenbaar de spil in ons bestuur. Altijd betrouwbaar in afspraken, bereikbaar om te sparren en met nieuwe doelen komend. De verdere opschaling van EvE stond op het programma van die bestuursvergadering maandag.

De belofte doen om een initiatief gestalte te geven is één, maar een belofte waarmaken is iets anders. Waarmaken dat was belangrijk voor Meino. Zijn overlijden is onbegrijpelijk en onrechtvaardig, maar met heel veel dankbaarheid wat hij voor de jongeren van de EvE Foundation heeft betekend, kijken wij terug op de samenwerking. Voor altijd in ons hart.

Meino, zo ontzettend bedankt voor alles wat je mogelijk hebt gemaakt. Nicoline, kinderen en kleinkinderen wij wensen jullie alle kracht toe om dit verlies te dragen.

Bestuur EvE Foundation

René van Hulst
Paul Weil
Nancy Tromp

 

Rouwkaart Meino Zandwijk