Interview met Karin den Hollander

De EvE Foundation begint bijna in Utrecht, nadat we onlangs de coaches van EvE Het Gooi voorstelden is het nu ook tijd om de coaches van Utrecht voor te stellen. Vandaag de eer aan Karin den Hollander.

Wie ben je?

Ik ben Karin den Hollander en ik woon in Houten, vlakbij mijn favoriete stad Utrecht. Samen met mijn man en onze thuiswonende zoon, dochter en onze twee katten. Bij ons gezin horen ook de uitwonende dochter en zoon van mijn man samen met hun partners en onze kleindochter. Mijn twee fantastische stiefkinderen verloren helaas ook jong hun moeder toen ze 14 en 11 jaar waren.

Daarnaast ben ik oprichter/directeur van de stichting stiefacademie Nederland (voor samengestelde gezinnen) en (mede-)auteur van twee boeken: ‘ouders zonder voorbeeld’ (over ouderschap na jong ouderverlies) en ‘De mijne zijn de liefste’ (over dynamieken in samengestelde gezinnen).

Hoe ben je met de EvE Foundation in contact gekomen?

Volgens mij hoorde ik voor het eerst van de EvE Foundatuon via Susan van der Beek (begeleider Middelburg). Ik was op bezoek in haar B&B waar ik een podcast met haar opnam over onze ervaring als moeders die jong hun moeder verloren. Ik nam toen meteen contact op met Nancy en zo spraken wij het verlangen uit om in Utrecht te gaan starten.

Wat doe je voor de EvE Foundation?

Ik ben samen met Dorien Verloop begeleider van de nog te starten groep in Utrecht.

Wat raakt je het meest als je denkt aan het werk van de EvE Foundation?

Ik voel mij verbonden met de jongeren die een ouder verloren, omdat ik zelf mijn moeder verloor op mijn 17e. Ik ben zelf vooruit door het leven gestruikeld en er zeker goed uitgekomen, maar had heel graag destijds een groep als deze om mij heen gehad met lieve begeleiders. Dit hoop ik voor de huidige jongeren te kunnen betekenen.

En waarom wil je dat doen?

Ik werk ook met volwassenen die als kind één of beide ouders verloren en daar later in hun leven tegenaan lopen. Ik vind het nu juist ook heel mooi en belangrijk om er al eerder in het leven van deze jongeren te zijn en ze te begeleiden in daar waar ze nu tegen aan lopen nu ze op deze belangrijke leeftijd het zonder die ene (of beide) ouders(s) moeten doen. Daarom vind ik het ook heel belangrijk dat de EvE Foundation er is voor deze groep.

Wat is je persoonlijke slogan?

Herinneringen voor later, moet je NU maken!

Coach & begeleider EvE Utrecht

Interview door

Saar Kroon