Renée Sajet-van Leeuwen
– EvE Het Gooi
“When we don’t allow ourselves to grieve our losses, wounds and disappointments, we are doomed to keep reliving them. Freedom lies in learning to embrace what happened.”

De EvE Foundation is begonnen in Het Gooi, nadat we onlangs de coaches van EvE Amsterdam voorstelden is het nu ook tijd om de coaches van Het Gooi voor te stellen. Vandaag de eer aan Renée Sajet-van Leeuwen.

Wie ben je?

Ik ben Renée Sajet-van Leeuwen, 51 jaar, woonachtig in Amsterdam samen met mijn man Eddy en onze drie fantastische dochters van 21, 19 en 17 jaar.
Sinds 15 jaar ben ik betrokken bij “kleinere” goede doelen en stichtingen waarbij ik mij inzet om ze zichtbaarder te maken en op die wijze probeer de opbrengsten voor deze goede doelen te verhogen.
Ik heb in de afgelopen jaren o.a. gewerkt voor de Stichting ALS, de AmsterdamcitySwim, het NF-fonds en de Stichting Gilat.

“When we don’t allow ourselves to grieve our losses, wounds and disappointments, we are doomed to keep reliving them. Freedom lies in learning to embrace what happened.”

– Edith Eger

In 2017 kwam er iets nieuws op mijn pad en begon ik samen met Aurélie Peters het bedrijf “Top Year”. Dit is een talent ontwikkelingsprogramma dat als doel heeft het overbruggen van generaties en niveaus binnen (voornamelijk) familiebedrijven. En hiermee hebben wij vele jongvolwassenen mogen helpen in hun persoonlijke groei en ontwikkeling.

Hoe ben je met de EvE Foundation in contact gekomen?

Er werd mij via via gevraagd eens mee te denken en te sparren met Nancy Tromp. Zij vertelde me over haar echtgenoot, Peter Boef en de stichting die hij haar had nagelaten.
Ik was puur een luisterend oor en het was gewoon een adviesgesprek. Echter, direct al tijdens onze ontmoeting was er een klik.
Nancy vertelde mij over de doelstellingen en gaf achtergrondinformatie waardoor ik wakker werd geschud en de ernst van deze materie onder ogen zag. Ik had me nooit gerealiseerd hoe groot dit probleem is en hoeveel kinderen dit lot treft. Ik wilde direct meer betekenen en vroeg Nancy of ik actiever bij de stichting betrokken mocht zijn.
In eerste instantie om mee te denken, fondsen te zoeken, partijen te vinden om ons verder te helpen etc. Mijn kracht ligt echt in het verbinden van de juiste personen. Hier word ik zelf ook enorm gelukkig van.
Inmiddels is ons team uitgebreid, start EvE Amsterdam in september en hebben we voor de komende groepen de financiën op orde. Hierbij hebben wij de onmisbare hulp van veel bijzondere en lieve vrijwilligers die ons helpen de programma’s onvergetelijk te maken, en de EvE foundation verder te laten groeien.

Wat doe je voor de EvE Foundation?

Vanaf september ga ik – heel bijzonder – samen met Nancy de groep in het Gooi begeleiden.
Daar verheug ik me enorm op.
En natuurlijk blijf ik bezig om met nieuwe donoren te benaderen om fondsen te verwerven, zodat we in de toekomst ook verder kunnen. De vraag naar de begeleiding is enorm, dus geld is werkelijk noodzakelijk om zoveel mogelijk kinderen te kunnen helpen.

Wat raakt je het meest als je denkt aan het werk van de EvE Foundation?

Wat mij enorm heeft geraakt, en nog steeds raakt, is de eenzaamheid waar veel kinderen last van hebben. Maar ook alle “volwassen” problemen en angsten waarmee deze jongeren moeten dealen zijn heel heftig.

En waarom wil je dat doen?

Hoe geweldig is het een kleine bijdrage te leveren om deze jongvolwassenen te helpen de toekomst wat zekerder en met tools aan te kunnen, ze doen beseffen dat er altijd mogelijkheden zijn en er altijd mensen zijn om je verder te helpen en uitleggen dat je er niet alleen voor staat maar dat er vele lotgenoten zijn die jouw gevoelens herkennen en delen.

Dit doen we ook samen met “Buddies” van alle leeftijden om je dromen waar te maken. Onze Buddies zijn ervaringsdeskundigen die hetzelfde hebben meegemaakt, en daarmee de jongeren waardevolle lessen kunnen meegeven. Want ik geloof dat iedereen met de juiste begeleiding zijn dromen kan waarmaken. Ik heb al meerdere jongeren mogen begeleiden, en ik vind het ontzettend fijn om jongeren te motiveren en een mooiere, en sterkere versie van zichzelf te worden.

Wat is je persoonlijke slogan?

Ik heb eigenlijk geen vaste slogan, maar deze wijze woorden van Edith Eger zeggen een heleboel: “When we don’t allow ourselves to grieve our losses, wounds and disappointments, we are doomed to keep reliving them. Freedom lies in learning to embrace what happened.”

 

Interview door

Eva Boef