Tweede druk van Uitgesproken

Is jouw boek een einde of een nieuw begin…..?

 

Eén van de beste vragen die in de afgelopen weken aan me is gesteld. Alleen het antwoord is lastiger. In mijn boek Uitgesproken vertel ik over het overlijden en het leven na het overlijden van mijn man Peter Boef. Eigenlijk is de kern van het boek dat je nooit uitgesproken raakt. Niet over hem en niet over onze herinneringen. Zelfs over de grenzen van de dood heen voer ik in mijn boek gesprekken waarin Peter mij nog steeds steunt en mij tot de orde roept.

 

Die dialogen met Peter, daar heb ik zo om gelachen. Mag dat eigenlijk?

 

Terug naar de vraag is het boek een begin of een einde. Het boek is ook een einde van een periode van schrijven en actief willen blijven herinneren. Ik had mezelf de afgelopen jaren de opdracht gegeven alles te willen onthouden. Voor mezelf en vooral voor de kinderen. Geen idee wat zij hebben opgeslagen en in de toekomst nog willen weten. Dexamethason, Oxycodon, Van Middelaars krabsalade, Bethany Beach, zijn woordgrappen, zijn mimiek. Dat ligt nu vast in een boek en mijn brein heeft ruimte gekregen.

 

Wat aangrijpend, rauw en kwetsbaar geschreven. In één keer uitgelezen 

 

Wat zeker een nieuw begin vormt zijn de dagelijkse appjes die ik krijg van mensen die mijn boek hebben gelezen. Van hen hoor ik wat het meeste raakt in het boek en welke details het meest herkenbaar zijn. Over gedeelde ervaringen raak je nooit uitgesproken.

 

Jouw verhaal heeft me beroerd en geraakt. Dank voor je eerlijke woorden die zo herkenbaar waren en zijn.

 

Het verdriet van jouw kinderen en de jongeren die jullie helpen met de EvE Foundation, dat raakt me zo. Ik heb je boek twee keer gelezen en ontdekte steeds weer wat nieuws.

 

 Tijd heelt wonden. Maar dat gaat niet vanzelf. Ik wist niet dat rouwen zo hard werken is.  

 

Dus het boek is zowel een einde als een nieuw begin. Of om in de woorden van Peter te blijven: ‘We weten niet waar het heen gaat, en dat is wel mooi.’

 

@Renévanhulst dank voor je mooie vraag!

Kilk hier om het boek te bestellen.

Voor meer informatie over het programma Partnerverlies? Klik hier.

Wil je deelnemen aan het programma Partnerverlies van EvE Foundation schrijf je dan in.