Boekpresentatie ‘Niet alleen op de wereld’

Het is bijna zover!

Donderdag aanstaande is het zover en wordt het boek van Dorien Verloop: ‘Niet alleen op de wereld’ in het UMC gepresenteerd. Hieraan gekoppeld is een minisymposium met Manu Keirse, Tim Overdiek en Meike Bartels onder leiding van de dagvoorzitter Nicole Kooymans.

Dorien Verloop “komt het wel goed met mijn kinderen?”

Na het plotselinge overlijden van haar man Marc Buijsrogge bleef Dorien achter met twee dochters van 13 en 15 jaar oud. Haar grootste zorg waren haar kinderen. Komt het wel goed met mijn dochters? In het boek: ‘Niet alleen op de wereld’ onderzoekt ze deze vraag. Het boek bevat interviews met jongeren die hebben deelgenomen aan het programma van de EvE Foundation. Ook voerde ze interviews met experts op het gebied van rouw en jongeren waaronder Manu Keirse.

Graag wil ik anderen jongeren helpen met mijn verhaal

Trots zijn wij op de jongeren van de EvE Foundation die het lef hebben gehad om hun verhaal te delen in het boek. Eén van de jongeren zei: “Al kan ik maar één iemand helpen met mijn verhaal dan ben ik al blij dat ik heb meegewerkt aan het boek’. De eenzaamheid onder jongeren die één of beide ouders verliezen is groot en dit boek draagt bij aan het bespreekbaar maken van de gevoelens die jongeren ervaren.

Boek kopen en het werk van EvE steunen

De opbrengst van het boek “Niet alleen op de wereld” komt ten gunste aan het werk van de EvE Foundation, de stichting die jongeren begeleidt in lotgenotenprogramma’s na het overlijden van één of beide ouders.

Dankwoord

Wij danken Dorien voor de zorgvuldigheid en de toewijding waarmee ze dit boek tot stand hebt gebracht. Verder danken wij het UMC voor het faciliteren van het minisymposium. Als laatste dank aan the Optimist. Het boek van Dorien Verloop met verhalen van jongeren van de EvE Foundation zal donderdag aanstaande worden gepresenteerd in het UMC in Utrecht en is te koop via https://theoptimist.nl/shop/boeken/samenleving/niet-alleen-op-de-wereld/